Our website uses cookies! By continuing to use our website, you agree with our use of cookies in accordance with our сookie policy.


Auriant Mining höll en offentlig utfrågning om utveckling av «Pravoberezhny» och CIL-anläggning vid Tardan

Ett av de viktigaste stadierna i CIL-anläggningen är att utvärdera framtida potentiella miljöpåverkan. Vi måste ta hänsyn till yttranden och förslag från inte bara designorganisationerna utan även samhället som bor i vårt verksamhetsområde.

Auriant Mining höll offentliga utfrågningar under förra veckan. Mer än 100 företrädare för kommuner och invånare i Republiken Tyva och Kaa-Khem regionen visade sitt intresse och deltog i utfrågningen. Utfrågningen ägde rum i Kulturhuset i byn Kundustug.

Ledningen av Auriant Mining, Tardan Gold LLC och representanten för projektorganisationen LLC EMC Mining förklarade funktionerna i CIL-tekniken och informerade om de planerade ekonomiska aktiviteterna i utvecklingen av Pravoberezhny-fyndigheten.

Lokalbefolkningen var aktivt intresserad av den nya CIL-tekniken, klargjorde de planerade miljö- och industrisäkerhetsåtgärderna, noterade investerarens hjälp i den sociala och ekonomiska utvecklingen i distriktet och byn.

Det största intresset för lokalbefolkningen gällde emellertid en anställning under byggnadsperioden och för permanenta jobb efter.

Det noterades att tillämpningen av CIL-tekniken kommer att ge ökad miljösäkerhet i jämförelse med den nuvarande tekniken för lakningsanläggningen. Cyanid används i båda teknikerna, men i CIL cirkulerar den i en sluten cykel, medan det i lakningsanläggningen föreföll höjden i öppen luft.

Deltagarna i utfrågningen stödde därför initiativet från företaget i utvecklingen av produktionsaktiviteter och övergången till CIL för utveckling av en ny fyndighet.
X
Registrera
Login*:
Namn*:
Efternamn*:
Lösenord*:
Igen
E-mail*:

* - obligatoriska fält

X
Nyhetsprenumeration
Namn*:
Efternamn*:
E-mail*:
Enter the text from the image:

* - obligatoriska fälteller Unprenumerera

X
Feedback
Namn*:
Efternamn*:
E-mail*:
Meddelande*:

* - obligatoriska fält